Referenties

Zoetermeer

Bij deze huisvesting wonen een 7 tal jonge vrouwen o zo zelfstandig mogelijk, maar krijgen wel hulp van een begeleider. Hulp in de ruimste zin van het woord: bij het maken van een dagindeling of het regelen van geldzaken. Wij hebben een interieur plan gemaakt voor de woonkamer/keuken. Het krijgt een gezellige, warme en moderne uitstraling. Ook de sanitaire ruimtes worden gerenoveerd en voorzien van frisse combi van 3 kleurentegels en een Arturo gietvloer met kleur vlokjes overeenkomstig de wandtegels. Het project is succesvol afgerond en binnenkort worden de referentie foto’s gemaakt.

Leger des Heils Zwolle

Leger des Heils W&G Overijssel is per 1 oktober 2019 gehuisvest op een nieuwe locatie in Zwolle. Vanuit deze locatie worden de vele initiatieven van het Leger in de provincie aangestuurd. Het was onze taak om de “ziekenhuissfeer” om te buigen in een zakelijke, rustige omgeving. De wachtruimte/ MF ruimte moest een warme en uitnodigende sfeer krijgen waarin de cliënt en medewerker zich thuis voelen. Kijk voor meer foto's op: https://studiobirzaveluwe.nl/referentie/bedrijfsbureau-leger-des-heils-overijssel/

Schoutstraat Almere

De afdeling Finance & Control werd verhuisd naar een externe locatie. De opdracht was om de medewerkers een fijne en mooie werkomgeving te bieden zodat het geen straf zou zijn om te verhuizen. En dat is gelukt!

De tapijttegels zijn gemaakt van gerecyclede visnetten, akoestische panelen van vilt materiaal voor een optimale geluidsabsorptie.

Een aantal wanden zijn voorzien van inframes, dit zijn bedrukte doeken met afbeeldingen die we samen met de klant hebben gekozen. Dit geeft de ruimte een enorme boost.

Kijk voor meer beelden op:
https://studiobirzaveluwe.nl/referentie/finance-and-control-almere/

Schoutstraat Almere

Voor de klant mochten we een ontwerp maken voor een afdeling die naar een externe locatie verplaatst werd. De nieuwe werkomgeving moest een frisse eigentijdse uitstraling krijgen. De werkgever wil het zo aangenaam mogelijk zodat de medewerkers blij zijn dat ze mogen verhuizen naar de nieuwe werkplek! De eerste reacties zijn heel positief! binnenkort de referentiefoto's.

Leger des Heils Oudwijkerveldstraat Utrecht

Wat is er gedaan?
De bestaande bebouwing aan de Oudwijkerveldstraat in Utrecht wordt vervangen door nieuwbouw. De nieuwbouw voorziet in 6 plaatsen meerzorg en 30 plaatsen laagdrempelige opvang (LDO). Naast de bovengenoemde voorzieningen worden kantoren, gemeenschappelijke woonkamers etc. opgenomen in de nieuwbouw.

Door ‘Bianca regelt zaken’ is het interieur ontwerp gemaakt.

Ik vraag Jurgen Beerse, projectleider Leger des Heils Midden Nederland naar zijn ervaringen met Bianca regelt zaken

Hoe heb je het traject ervaren, kunt u daar iets over zeggen?
Ik heb het traject als heel prettig ervaren. Ik ken Bianca van meerdere projecten. Ze heeft oog voor wat onze doelgroep nodig heeft. Ze kan de zorgcollega’s goed meenemen in haar visie en keuzes. Ze vertolkt daarbij goed hoe zij er tegen aan kijkt.

Wat zijn de plus/verbeterpunten?
Ik kan alleen maar zeggen: goed gedaan. Ik heb geen verbeterpunten.

Wat vind je van de keuzes die gemaakt zijn?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik kijk namelijk anders naar een ontwerp dan dat mijn collega’s doen. Ik kijk bijvoorbeeld naar duurzaamheid is het goed schoon te maken en is het hufterproof. Mijn vraag is meer ‘is het wel handig’ en mijn collega’s kijken naar de kleur en vormgeving.

Wat vind je van de inzet/creativiteit/betrokkenheid /communicatie kun je voorbeelden noemen van zaken die je aanspreken?
Bianca is kritisch en loopt niet automatisch mee met de opdrachtgever. Ik wil bijvoorbeeld geen lichtgewicht stoelen of stoelen met scherpe randjes. Geen stoelen of banken waar cliënten bijvoorbeeld steekwapens in kunnen verstoppen. De zorgcollega’s kijken naar ‘mooi’ en ‘kleur’ dat alles is verenigd in één ontwerp.

Wat vind je van het eindresultaat?
Prachtig!

Zou je haar aanbevelen bij anderen binnen en buiten je organisatie?
Absoluut!

Jurgen bedankt voor deze positieve feedback!

Anicura Tweede Lijn Zwolle

Hoe fijn is het als de klant zelf iets schrijft over het eindresultaat:

Bianca heeft ons geholpen met de inrichting van de nieuwe verwijskliniek. We waren laat in het proces toen we besloten haar hulp te vragen. Er was tijdsdruk en daar is Bianca heel meedenkend mee omgegaan. Via haar netwerk konden we eigenlijk nog alles voor elkaar krijgen en dat was erg fijn. Bianca denkt goed mee, maar geeft ook haar eigen adviezen en ideeën goed weer. Veel dingen waar we niet aan hadden gedacht wist ze te benoemen en vorm te geven zodat we irritatie die in de toekomst was ontstaan nu niet hebben. Het was erg fijn om iemand met zoveel kennis en expertise bij ons te hebben om nu net de finesse en speciale touch te krijgen die we zochten. Bianca is een vrolijk, open en oprecht persoon en ik kan haar aanbevelen voor iedereen die worstelt over welke vorm van inrichting dan ook.

Kantoortuin versus concentratie

Wat is er de afgelopen jaren veel gesproken over kantoortuinen. Sommigen zijn er lyrisch over, anderen zijn ronduit tegen.
In mijn beleving kan een kantoortuin alleen goed functioneren als er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.
De belangrijkste: beperk geluidsoverlast zoveel mogelijk.

In het ontwerp hiernaast wordt de kantoortuin voor zien van concentratie en/of bel werkplekken. Geef de medewerker een stille werkplek als hij/zij zich concentreren moet. Dit komt de productiviteit en kwaliteit ten goede.

Impressie kantine

Een kantine moet een uitnodigende ruimte zijn waar medewerkers zich kunnen ontspannen. Iets eten, drinken, praten De kantine is binnen veel organisaties een plek voor ontspanning en rust. Er wordt het liefst een hapje gegeten en bijgepraat met collega’s in een gezellige en sfeervolle ruimte. Een goede kantine moet aan een aantal richtlijnen voldoen: allereerst moet er voldoende capaciteit zijn, het meubilair moet lekker zitten en goed te reinigen zijn. Dat laatste geldt ook zeker voor de vloer! Goede verlichting en planten completeren het geheel. Als dan ook de thee en koffie goed zijn wordt de kantine een fijne ruimte om te vertoeven. De kantine die u hiernaast ziet wordt ook gebruikt voor informeel overleg en voor grote team meetings.

Impressie huiskamers

Mijn klanten zijn vaak nieuwsgierig hoe een ruimte eruit gaat zien. Wij proberen door plattegronden en 3D tekeningen een beeld te schetsen van de materiaal en kleur keuzes die gemaakt zijn. Een 3D tekening kan op verschillende manieren gemaakt worden. Een 'gewone' 3D impressie ziet er uit als een tekening, een rendering daarentegen wordt ook wel "foto realistisch" genoemd. Alles is gemaakt in de juiste proporties en wordt geprojecteerd in de juiste omgeving, met de juiste kleuren en materialen. De volgende sfeerimpressies zijn gemaakt voor een landelijke zorginstelling. De opdracht was om gezellige, warme en uitnodigende huiskamers te creëren waarin de bewoners zich thuis voelen. Samen met de medewerkers hebben we gezocht naar kleurstellingen die passen bij de verschillende doel groepen.

Herstart Utrecht

Mijn 1e ontwerp als zelfstandig projectadviseur is gerealiseerd!
De vraag was om een ontwerp te maken voor de ontmoetingsruimtes en kantoren met een industriële en toch warme en gastvrije uitstraling.
We zijn enthousiast aan de slag gegaan. Ideeën en kleurvoorstellen besproken met de architect en interieurgroep om deze vervolgens uit te werken tot een geheel. Het was een intensief en boeiend traject waarin veel aspecten aan de orde kwamen, van wandtegels in de sanitaire ruimtes tot (kantoor)meubilair .
Het eindresultaat mag er zijn. de locatiemanager gaf aan dat sommigen het de "Starbucks van de daklozen" noemen. Dat beschouw ik als een compliment.
Ik bedank het Leger des Heils voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Het is mijn wens dat cliënten, bewoners en medewerkers zich snel thuis zullen voelen op deze locatie.
Foto's zijn gemaakt door Ellen Pitlo (https://ellenpitlo.nl)

Anicura Tweede Lijn Zwolle

Anicura Tweede Lijn in Wilhelminaoord opent een nieuwe vestiging in Spoolde/Zwolle. Zij hebben mij gevraagd om mee te denken met de vormgeving van de ontvangst/wachtruimte, spreekkamers en OK's. Open, modern, zakelijk maar niet kil waren een aantal steekwoorden die genoemd werden tijdens onze 1e afspraak. Het was een mooi traject om samen met de opdrachtgevers tot een inrichting te komen waarin de medewerkers en klanten zich prettig voelen. Zodra alle werkzaamheden zijn afgerond worden er referentie foto's gemaakt, nu vast een voorproefje van het eindresultaat.

Leger des Heils Utrecht

Op weg naar de Nieuwegracht 92 in Utrecht, daar wordt een locatie van het Leger des Heils op dit moment gerenoveerd. Binnen zijn de werkzaamheden nog in volle gang, In de sanitaire ruimtes zijn de wandtegels al aangebracht, dit keer hebben we gekozen om een mix van grijstinten toe te passen. Dit geeft een spannend en industrieel effect. De schilder heeft de muren achter de radiatoren al in kleur gesausd en de stoffeerders zijn op de 2e etage bezig met het leggen van de vloeren. Ik vind het bijzonder om te zien hoe mijn interieurontwerp "tot leven" komt en wordt er blij van. Nog een paar weken geduld voordat we het eindresultaat kunnen bewonderen.

Contact


Graspieper 3
8081 ZR Elburg
M: 06 - 83774536
bianca@biancaregeltzaken.nl

Inspiratie